Afvallen met Bodystyling

Sla navigatie over Gratis Figuuranalyse

 

Testimonial 

Ilse Vanhoutte   l   -14kg   i   -104cm

Twee jaar geleden werd Ilse Vanhoutte uit Tielt-Winge voor het eerst mama. En dat betekende – naast heel wat moedergeluk – een ingrijpende verandering voor haar leven en lichaam. De zwangerschapskilo’s hadden zich opgestapeld, waardoor ze bijna 90 kilo woog. Hoog tijd om in te grijpen!

Maar het bleek voor Ilse een moeilijke zoektocht naar de ideale methode om gewicht te verliezen, want elke sportpoging mondde uit in nek- en rugklachten. Via een vriendin leerde ze Bodystyling kennen. En dat werd wel een match: Ilse gaat nu met plezier sporten, heeft geen fysieke klachten meer en zit ondertussen al aan haar streefgewicht van 76 kilo!

Eindelijk echt gemotiveerd

Ilse is een dame die van aanpakken weet. Toen de wijzer van haar weegschaal het alarmpeil bereikte, besloot ze om er iets aan te doen. “Voor mijn zwangerschap sportte ik regelmatig. Maar ik moet toegeven dat ik dat vaak iets te intensief deed. Van zumbalessen tot joggen, ik ging er helemaal voor en wilde niet onderdoen voor anderen. Tijdens groepslessen kon ik niet anders dan alle oefeningen meedoen, ook al kreeg ik pijn. Met alle gevolgen van dien. Meer dan eens moest ik opgeven door nek- en rugklachten. Ik lette erop dat ik gezond at, maar toch gaf de weegschaal me weinig hoop. Integendeel, ze demotiveerde me en ik wist niet wat ik fout deed. Tot ik bij Bodystyling in Diest terechtkwam. Eindelijk vond ik de motivatie én de juiste manier om klachtenvrij aan mijn lichaam te werken.”

“Eindelijk een sport die bij me past”

Tijd vinden om te sporten, is niet altijd evident voor Ilse: “Als leerkracht in het volwassenenonderwijs en mama van een peuter is het vaak zoeken naar vrije momenten. Een kwestie van goed plannen dus. Bij Bodystyling maak je een afspraak op een bepaald tijdstip en dus ben je gemotiveerd, want … het staat ingepland. Meestal ga ik meteen na het werk, dat is voor mij het meest efficiënt. En ook al heb ik een zware dag gehad, toch ontspannen de oefeningen me. Natuurlijk zijn het best wel pittige sessies, zeker toen ik twee jaar geleden van nul moest beginnen, maar ik word uitstekend begeleid. Eerst voelde ik nog wat pijn in mijn rug en nek, maar dan werd mijn oefenschema aangepast, zodat ik toch kon blijven werken aan mijn lichaam. Een moment waarop ik in het verleden meer dan eens afhaakte.”

Toffe sfeer

Ilse looft de fijne sfeer bij Bodystyling in Diest: “Je oefent individueel, maar toch samen met anderen, die hetzelfde doel voor ogen hebben. Dat schept een band. Ook voor mijn Bodystyling-coach is niets te veel. Ze corrigeert me tijdens mijn oefeningen, past die aan waar nodig en af en toe hebben we een leuke babbel over wat ons bezighoudt. Kortom: ik voel me er echt thuis en ik ben blij dat ik eindelijk een sport heb gevonden die echt bij mij en mijn levensritme past. Soms neem ik zelfs mijn zoontje mee, die er dan wat speelt, terwijl ik mijn oefeningen uitvoer in de cabine.”

Motivatie = resultaten

Bij Bodystyling kreeg Ilse het duwtje in de rug dat ze nodig had: “Ik voelde me meteen gemotiveerd door de aanpak. Meten, wegen, oefenschema’s op maat, een fijne sfeer … door dat totaalpakket realiseer ik vandaag mijn doelstellingen. Twee jaar geleden wilde ik onder de 80 kilo geraken. Nu weeg ik 76 kilo. Mijn ultieme streefgewicht van 72 kilo ligt nu binnen handbereik, dus daar ga ik voluit voor. Ik voel bovendien dat mijn basisconditie beter is geworden, ook al is Bodystyling geen uithoudingssport. Onlangs ben ik nog eens gaan joggen en het lukte meteen om weer 5 kilometer te lopen, zo uit het niets. Dat had ik niet verwacht! Dus ik blijf bij Bodystyling bewust aan mijn lichaam en gezondheid werken. Het is voor mij uitdagend, plezierig en motiverend. En dus hou ik het gemakkelijk vol.”

Wil je net zoals Ilse heel wat kilo’s kwijt zonder honger te lijden? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of maak je afspraak voor een intakegesprek in een Bodystyling-studio in je buurt. Tot snel!